15:00

Gimonäs Umeå IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Gimonäs Umeå IF

På Skolvallen vinner Ohtana/Aapua mot Gimonäs Umeå med 3-2 (1-0)
OAFF inleder bra och i den 5:e minuten blir Danne Mäki fri ända från mittplan, rundar målisen, hamnar nära kortlinjen och tvingas till ett inspel som nästan når Yassin. Fem minuter senare kommer nästa läge när Johannes Pekkari avslutar strax utanför stolpen. Gimonäs första läge kommer i den 18:e minuten där Felle gör en utmärkt räddning på ett skott från ca 10 meter. Några minuter senare nickar Adam utanför från ett hyggligt läge. I den 24:e minuten kommer Borri på vänsterkanten, slår ett inlägg som touchar en motståndare och går mot Petri Ritatörmä som på volley säkert slår in bollen till 1-0. Resten av halvleken har OA ett spelövertag men inga större målchanser skapas. 1-0 i paus speglar matchen.

Andra halvlek inleds med att målchanser skapas i varje anfall från båda håll. Petri har i den 47:e ett bra skott men utanför, två minuter senare gör Felle en fin fotparad när Gimonäs tar sig igenom på högersidan. Minuten senare har OA en dubbelchans där Adam skjuter över efter en målvaktsparad. I anfallet efter har Gimonäs ett jätteläge där bollen dansar kring OA-målet men dom får inte till avslutningen. I den 58:e minuten har Gimonäs en fin chans där Felle klarar skottet där returen sätts i mål, turligt för oss är målskytten offside. Efter en inledningskvart med flera fina chanser blir det lugnare i några minuter, men i den 63:e minuten får Gimonäs Simon Degerman tag på bollen och från dryga 20 meter drar han till med vänstern ett markskott som i blötan får extra fart och via Felles vänstra stolpe går bollen in till 1-1. Gimonäs satsar nu på seger då man fått veta att Harads kryssat mot Kiruna och Gimonäs då har chans att hålla sig kvar i trean. Det blir dock svårare när OAFF i den 70:e minuten, på en högerhörna från Danne Mäki som når fram till Petteri Pellikka vars nick går i nät till 2-1. OA har nu en bra period och när Borri i den 82:a minuten skjuter ett skott där bollen via en försvarare når Joel Ohlsson som drar till med vänstern och via målvakten rullar den sakta över mållinjen till 3-1. Minuten senare är Gimonäs nära att reducera då kalabalik uppstår framför Felle men vi får till slut bort bollen. I den 88:e minuten kommer Liam fram straffområdet och testar med ett skott som tvingar målvakten till en utmärkt räddning. I matchens sista anfall, på stopptid nickar Gimonäs in bollen till 3-2 genom Ivan Kajajas Muwanguzi.

Sett över hela matchen vinner OAFF rättvist även om Gimonäs också hade flera bra målchanser. Andra halvlek blev svårspelad då en regn/hagelskur gjorde skolvallens gräs väldigt hal. I OAFF går extraplussen till Liam Alldén i backlinjen, Petri Ritatörmä på mittfältet och Johannes Pekkari i anfallet. Extraplus också till Joel Ohlsson som avgjorde matchen med sitt 3-1 mål. I Gimonäs går plussen till backlinjens Gustav Strömberg, mittfältaren Mattias Lindberg samt hale Simon Degerman.
Bäst på plan var dock domaren Johan Nyström, som trots att spelarna på grund halkan föll som käglor, vilket gjorde matchen svårdömd, verkade ha 100% koll - imponerande domarinsats.
Hörnor: 10-8, Gula kort: 0-1
Laget: Felle .- Liam, Elias Y (ut 73), Petteri (ut 73), Nisse - Petri (ut 57) Johan (ut 84), Mäki, Yassin (57) - Borre, Adam
Ers: Joel O (in 57), Jocke J (in 57), Anders P (in 73), Kotten (in 73), Johannes P (in 84), Mattias S, Elias P